Haber

Karadeniz’de Rus ordusundan yük gemisine uyarı ateşi!

Kremlin’den yapılan açıklamada, Ukrayna’nın İzmail limanına giden bir kargo gemisine Rus savaş gemisinden uyarı ateşi açıldığı bildirildi.

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Vasily Bykov devriye gemisi ‘Ukrayna’nın İzmail limanına gidiyoruz’Palau bayrağı altında seyreden bir kargo gemisi gördüğünü belirtti.

Bakanlığın yaptığı açıklamanın ardından “Gemiyi durmaya zorlamak için bir Rus savaş gemisinden ateşlenen küçük otomatik ateşli silahlar”söylendi.

Bakanlıktan yapılan bir diğer açıklamada ise; ‘Şükrü Okan’adlı kargo gemisini denetlemek için askeri helikopterlerin de havalandığı bilgisini verdi.

TEMMUZ AYINDA İŞARET VERDİLER

Temmuz ayının son haftasında Rusya, Türkiye ve Birleşmiş Milletler arabuluculuğunda imzalanan Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması’ndan çekilerek Ukrayna limanlarını bombalamaya başladı. Ukrayna Savunma Bakanlığı, 21 Temmuz’dan itibaren tüm gemilerin Karadeniz’de Rus ve Rus işgali altındaki Ukrayna limanlarına gitmesinin yasak olduğunu bildirdi. “potansiyel askeri kargo gemisişeklinde değerlendirileceğini söyledi.

Kiev’den yapılan bu açıklama, Rusya Savunma Bakanlığı’nın 20 Temmuz’dan itibaren tüm Ukrayna limanlarına sevkiyat yapacağını gösteriyor. “potansiyel kargo gemisi”Moskova’nın açıklamasında gemilerin bayraklı hallerini de göreceğini açıklamasından bir gün sonra geldi. ‘çatışma tarafı’da konumlanacaktır.

TAHIL KORİDOR ANLAŞMASI

1 Ağustos 2022’de ilk geminin yola çıkmasından bu yana, yaklaşık 33 milyon ton tahıl, 1000’den fazla gemi tarafından tahıl koridorundan taşındı. Türkiye’nin emekleriyle kurulan kurum geçen yıl yine İstanbul’daydı. “Ortak Koordinasyon Merkezi”kurulmuş.

Tahıl ürünlerinin güvenli transferi bu merkezden takip edilmeye başlandı. Tahıl yüklü ilk gemi, 120 günü kapsayan anlaşma kapsamında, 1 Ağustos 2022’de Ukrayna’nın Odessa Limanı’ndan hareket etti.

3 KEZ UZATTI

Daha önce uzatılan anlaşma kapsamında Ukrayna’dan çıkan tahılın yüzde 40’ı Avrupa’ya, yüzde 30’u Asya’ya, yüzde 13’ü Türkiye’ye, yüzde 12’si Afrika’ya ve yüzde 5’i Ortadoğu’ya gönderiliyor. Taşınmak .

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu