Haber

Van Büyükşehir Belediyesi Deprem Bölgesinde Var Gücüyle Çalışıyor

Van Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş’ta depremlerin başladığı ilk günden bu yana deprem bölgesinde yoğun bir çalışma yürütüyor.

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ozan Balcı’nın uyum içinde depremin meydana geldiği 6 Şubat’tan bu yana afetten etkilenen vatandaşların yanında olan Büyükşehir Belediyesi, 6-19 Şubat tarihleri ​​arasındaki 14 günlük faaliyetlerini paylaştı.

Arama kurtarmadan lojistiğe, yardım dağıtımından cenaze taşıma süreçlerine, psikososyal destekten altyapı ve çadır ve konteyner kent kurulumuna kadar her alanda yoğun mesai harcayan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, depremden etkilenen vatandaşların yaralarını sarmak için gece gündüz çalışıyor.

İki haftalık süreçte Büyükşehir Belediyesi’nden 946 işçi görevlendirilirken, 395 işçi, 359 iş makinesi ve araçla çalışmalar aralıksız devam ediyor.

ARAMA KURTARMA GRUPLARIMIZ 67 VATANDAŞIMIZI YIKAMALARDAN HAYATTA KURTARDI

İlk etapta görevlendirilen 26 kişilik arama kurtarma grubumuz 11 enkaz sahasında çalışma yaparak 17 vatandaşımızı sağ kurtardı. Daha sonra Malta ve Filistinli arama kurtarma ekipleriyle ortak çalışma sonucunda 50 vatandaşımız daha sağ olarak kurtarılırken, 70 vatandaşımızın cansız bedenine ulaşıldı. Büyük bir özveriyle yürütülen çalışmalar sonucunda 67 vatandaşımız enkaz altından sağ olarak kurtarılarak hastanelere sevk edildi.

SALGINDAN ETKİLENEN VATANDAŞLARIMIZA 134 BİN 760 ADET YARDIM PAKETİNİ ULAŞTIRDIK

Bir yandan yardım çalışmalarını sürdüren Van Büyükşehir Belediyesi, yardımları afetten etkilenen vatandaşlarımıza ulaştırmak için adeta zamanla yarıştı. Malatya’da 62 Pick-up ile 3 bin 749 ring seferi yapan ekipler, 134 bin 760 yardım kolisini vatandaşlarımıza ulaştırdı. Büyük bir özveriyle çalışan çalışanlarımız da 238 tır, 5 tır ve 8 kamyonetten yardım malzemelerini depolara indirerek vatandaşlara zamanında ulaşmasını sağladı.

53 TIR MAĞAZASI SARSMA BÖLGESİNE GÖNDERİLDİ

Depremden etkilenen vatandaşlarımız için bir defaya mahsus hizmet vereceğini açıklayan Büyükşehir Belediyesi, inşaat malzemeleri, temizlik, gıda, sarf malzemeleri, giysi, kap, battaniye, yatak, bebek ihtiyaçları ve kadın ihtiyaçları, çadır, kefen, tabut, branda yardımında bulundu. , sobalar, ısıtıcılar, seyyar tuvalet. Malatya’da 53 tır kırtasiye malzemesi vatandaşlarımıza ulaştırıldı.

18 FARKLI NOKTAYA SICAK YEMEK VE ÇORBA DAĞITILIYOR

Depremin ilk gününden itibaren bölgeye gönderilen portatif aşevi ve çorba dağıtım araçları ile 18 ayrı noktada 187.500 kişiye çorba dağıtımı, 10.000 adet gıda kolisi, 5.000 adet meyve suyu ve 5.000 adet pasta depremden etkilenen vatandaşlarımıza dağıtıldı. deprem. 11 noktada çorba dağıtımı devam ederken, Malatya’da Geri Gönderme Merkezi’nde kurulan kır kahvesinde günde 1000 kişiye çay ikramı yapılıyor.

CENAZE TAŞIMA İŞLEMLERİ YAPILIYOR

Depremlerin ardından en zorunlu ihtiyaçlardan biri olan cenaze taşıma işlemlerini de yürüten Büyükşehir Belediyesi, 12 cenaze nakil aracıyla Malatya merkezde 275, Malatya’dan 31 cenazenin il dışına taşınmasını gerçekleştirdi. Ayrıca Kahramanmaraş’tan Van’a 1 cenaze nakli, Adıyaman merkezden 134 cenaze, il dışına Adıyaman’dan 17, Hatay il merkezinden 5 ve Hatay il merkezinden 3 cenaze nakli olmak üzere toplam 466 cenaze töreni düzenlendi. Hatay illerinden Van’a cenazeler.

KONTEYNER, PORTATİF BANYO, PORTATİF WC TAŞIMA VE KONSEYİ GERÇEKLEŞTİRİYOR

Arama kurtarma çalışmalarının ardından kazazedelerin kesintili yerleşimini sağlamak ve zaruri ihtiyaçlarını karşılamak için var gücüyle çalışan belediye ekipleri, stadyumdan konteyner kente 102 konteyner, 10 ayrı nokta, 12 seyyar WC ile Van Su ve Kanalizasyon İdaresi ( Çadır ve konteyner kentlerin de altyapısı VASKİ Genel Müdürlüğü tarafından hazırlandı.

HAYVANLARI PAKETTEN DE TEDAVİ ETTİK

‘Her can bizim için değerli’ mottosuyla hareket eden Van Büyükşehir Belediyesi, Malatya’nın deprem bölgesinde 1364 sokak hayvanına aşılama, antibiyotik, iç-dış parazit, besleme ve tedavi çalışmaları gerçekleştirdi. Ayrıca 129 küçükbaş, 27 büyükbaş ve 46 kümes (tavuk-hindi) hayvanının aşılarının yanı sıra vatandaşlarımıza antibiyotik ve vitamin tedavileri yapan ekipler, sokak hayvanları için 10 bin 100 kg mama, 750 kg ekmek bıraktı. vahşi hayvanlar ve 112 sokak hayvanına cerrahi tedavi uygulandı. müdahale edilerek tedavi edildi.

KADIN İŞÇİMİZ AFETLERDE VATANDAŞIMIZIN YANINDA

Kadın çalışanları ile afetzedelere destek veren Van Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlarımıza psikososyal destek sağlamanın yanı sıra, kesintili barınma alanlarının temizlik ve muhtaçlık durumlarını da belirledi. Bu kapsamda çadırkent ve konteyner kentlerde kalan 57.777 afetzedeye gıda kolisi, temizlik malzemesi, giysi, mama, çocuk bezi ve kadın hijyen malzemeleri ulaştırılmıştır. Ayrıca Doğanşehir, Pütürge, Battalgazi ve Yeşilyurt ilçelerindeki vatandaşlarımıza gıda kolisi, temizlik malzemesi, giysi, mama, çocuk bezi ve hijyen seti yardımı yapılıyor.

YIKAMA SÖKME KONUSUNDA AKTİF ÇALIŞIYORUZ

Deprem bölgesinde hayatın normale dönmesi için aralıksız çalışan ekipler, 35 kamyon, 7 Yükleyici ve 7 Ekskavatör ile enkaz kaldırma çalışmalarını yürütüyor. Arama kurtarma çalışmaları tamamlanan ve savcılığın izin verdiği yapılardan molozların kaldırılması için titizlikle çalışan belediyenin iş makineleri birçok noktada kesintisiz devam ediyor.

DEPREM BÖLGESİNDE ARAÇ SEVK VE UYUM MERKEZİ KURDUK

Deprem bölgesinde Malatya’da kurulu araç sevk ve uyum merkezimiz tarafından 475 aracın sevk ve koordinasyonu sağlanmıştır. 9 şehir içi kamyonetle kömür ve odun dağıtılırken, 523 depremzede de Mersin, Elazığ, Van, Tokat, Ankara ve Bitlis illerine ulaştırıldı. Ayrıca Malatya’da Van Valiliği koordinasyonunda konteyner kent Beydağı’nda depremzedelere ücretsiz ulaşım desteği sağlanmakta ve İl Göç İdaresi (Beydağı) önünden başlayarak saat başı ücretsiz seferler düzenlenmektedir. Konteyner Kent) Büyükşehir Belediyesi’ne ait araçlarla, şehir merkezine ve AFAD/OSB’ye.

DEPREM BÖLGESİNDE GÖREV GÖREVİ YAPILAN ARAÇLARIN BAKIM VE ONARIMI

Malatya’da kurduğumuz bakım-onarım atölyemizde enkaz kaldırma, konteyner şehir kurma ve yardım çalışmaları görevini üstlenen iş makinaları ve araçları tamir edilerek akaryakıt ihtiyacı karşılanmaktadır. Bu kapsamda atölyemizde 14 günde 277 adet iş makinesi ve aracın lastik, mekanik, elektrik arıza ve bakım onarımları yapılarak 475 araca 126.000 litre yakıt ikmali yapılmıştır.

Ayrıca Büyükşehir Belediyesi ve diğer kamu kurumlarından 104 inşaat mühendisi deprem bölgesi, Malatya il merkezi ve kırsal mahallelerde hasar tespit çalışması yapıyor.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

eyupsultanajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu